Dag 10: Schelden doet geen zeer?

Handelingen 2:12-13

Jezus zegt: ‘kom, volg mij en sterf…’, dat hoorde ik een keer een prediker zeggen terwijl hij nogal serieus om zich heen keek.

Terwijl hij dat zei, dacht ik bij mezelf: ‘het zou niet verkeerd zijn als hij wat meer onderwijs zou krijgen over marketing en over de vraag hoe je een lastige boodschap op een manier brengt dat mensen niet gillend bij je wegrennen…’

Weet je, ik ben nog steeds van mening dat je het niet persé iedere keer op deze manier hoeft te brengen maar ik denk dat de essentie van wat hij zegt gewoon waar is.

Jezus volgen is niet in eerste instantie voor onze eigen entertainment, het is niet zodat we er financieel of materieel op vooruit gaan en het leven gaat ook niet altijd veel beter wanneer je kiest voor de navolging van Jezus.

Heb je je wel eens gerealiseerd wat Jezus eigenlijk van Zijn discipelen vroeg toen Hij hun riep om hun netten achter zich te laten?

Hij vraagt ze eigenlijk om het comfort van hun huis achter zich te laten en de relatieve welvaart en de maatschappelijke status die ze hadden te verliezen.

Daar gaf Hij ze een leven van onzekerheid, pesterij, vervolging en zelfs de mogelijkheid van het moeten sterven voor je geloof voor terug.

De overgave van deze 12 mannen aan dit leven heeft er echter wel voor gezorgd dat een heel duister Romeins rijk op z’n knieën gebracht en dat er een kerk staat in Jeruzalem, Ankara, Hong Kong, Nairobi, Washington, Amsterdam en op al die andere plaatsen in deze wereld.

Het is mijn overtuiging dat mijn leven en ook het leven van jullie net zo effectief kan zijn, maar dat kan alleen maar door overgave en de kracht van de Heilige Geest.

Deze tekst is eigenlijk de start van de verdrukking en vervolging die de discipelen mee moesten maken. Hier werden ze alleen nog maar gepest en uitgemaakt voor dronkenlappen, maar het zou veel erger gaan worden.

Dit hield ze echter niet tegen om het goede nieuws te verkondigen.

In deze tijd merk ik dat zelfs de angst voor pesterij en afwijzing ons al kan afhouden van de verkondiging van het grote nieuws.

Hoe zit dat met jou? Wat mag het jou kosten om Jezus te volgen? Durf je voorbij te gaan aan de angst die op jou afkomt en te gaan staan voor jouw overtuigingen, jouw principes en de boodschap die levens kan redden?

Luister naar deze het volgende spoken word en vraag dan aan de Heilige Geest om jou te laten zien wat ervoor zorgt dat jij het moeilijk vindt om uit te stappen, te gaan staan voor waar je voor gelooft en te vertellen over Jezus.

Maak daarna de keuze om Jezus te gaan volgen, koste wat kost en vraag de Heilige Geest om je moed en kracht te geven.

Bid of de Heer je een opening geven wil bij iemand om te spreken over het evangelie en dat, als je die opening ervaart, je de moed zult krijgen om dit ook werkelijk te doen.  

One Response

  1. Heel herkenbaar!!! Ja, en we kunnen het niet uit onszelf. God maakt ons steeds sterker opdat Jezus alleen zichtbaar zal zijn. Juist door al onze littekens heen.
    Wow, wat een krachtige manier z’n “spoken word” van Jon Jorgenson.Wow. Waar ik nu aan moet denken is, een plastic tas van de supermarkt met een recycel bericht: ‘gebruik mij opnieuw!” groetjes Sylvia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email