Dag 11: Sorry, maar het gebeurt gewoon…

Handelingen 2:14-20

Ruth en ik hebben besloten om niet meer naar een niet christelijke camping te gaan. Reden hiervoor is dat ik anders de hele vakantie aan het werk ben om met mensen over het evangelie te spreken.

Ik kan me herinneren dat ik eens rond 00.30 in de nacht op ons luchtbed kwam te liggen en ik Ruth een soort van Aquajump gevoel bezorgde. Natuurlijk was ze daarna wakker en zei gefrustreerd: ‘Jan, vanaf nu gaan we nooit meer naar een niet christelijke camping. Mensen worden gered, maar ik zie je nooit meer.’

Ik keek haar beteuterd aan en zei: ‘Sorry, Ruth, ik kan er echt niets aan doen. Op de een of andere manier raak ik altijd met mensen in gesprek over Jezus en daarna kan ik toch niet stoppen?’

We hebben maar de keuze gemaakt om naar La Draille van Beter Uit te gaan, waar ik vervolgens weer voortdurend met mensen in gesprek ben over het leven met Jezus en de kracht van de Heilige Geest.

Sorry, maar het gebeurt gewoon…

Dat is wat Petrus hier eigenlijk ook zegt: ‘lieve mensen, deze mannen zijn niet dronken maar het gebeurt gewoon.’

Het is namelijk gewoon dat Gods beloften altijd uitkomen en hier komt de machtige profetie van Joël uit:

Op dat moment komt het uit, Gods Geest is niet meer exclusief voor de priester, de profeet en de koning. Niet meer alleen voor de geweldige kerkleider, de rondreizend stadion-evangelist, de man met de grote genezingsbediening of de vrouw die overal weeshuizen bouwt.

Het is voor jou en voor mij. Voor de boekhouder, voor de loodgieter, voor de student, voor de werkloze, voor de psychiatrisch patiënt, voor de gameverslaafde, de onzekere, voor de gebrokene, voor de twijfelaar en voor de depressieve, deze belofte is ook voor jou!

Wanneer wij Jezus aannemen en met Hem gaan leven dan gebeurt het gewoon, Hij dringt ons hoofd binnen en onze gedachten worden anders, Hij dringt onze ziel binnen en onze identiteit verandert, Hij dringt ons hart binnen en ons karakter transformeert. Pijnlijke stap voor pijnlijke stap.

Je zult visioenen krijgen van een andere wereld en dromen van het Koninkrijk.

Die dromen en visioenen zullen aanstekelijk zijn voor mensen en ze zullen aan je merken dat je anders bent, lang voordat je het hebt laten horen door je woorden.

Sorry, maar het gebeurt gewoon!

Luister naar dit lied.

Ik wil je vragen om te gaan bidden in het verlangen dat je Gods stem ook echt terug mag verstaan. Een tip hiervoor is naar een plaats te gaan waar geen prikkels zijn en jezelf eerst ‘leeg’ te bidden.

Let op!!! Vol van de Geest zijn betekent eigenlijk niet veel meer dan minder vol zijn van jezelf. Neem daarna de tijd om te luisteren en ik geloof dat God tot je wil gaan spreken. Dat kan door een harde stem, maar vaak is het door een zachte fluistering in je geweten, door beelden of door de Bijbel.

schrijf de indrukken op die je gekregen hebt en deel dit met iemand. Misschien is het een woord of een beeld voor iemand in je omgeving of mag je het gewoon met een goede vriend delen ter inspiratie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email