Dag 15

2 Tim.3:14-17

‘If you are ignorant of God’s Word, you will always be ignorant of God’s will…’

                                                                                                       Billy Graham

Een aantal mensen hebben al aangegeven dat ze het gemakkelijker zouden vinden als ik de bijbeltekst uitgeschreven bovenaan de blog zet.

Maar er is een reden dat ik het niet doe.

Die reden is dat ik het goed vind dat mensen hun eigen boek weer eens in de hand nemen en echt de tijd nemen voor het lezen in de Bijbel en tijd nemen met de grote Auteur van het boek.

Vandaag blijven we even hangen in Handelingen 2:41-47, de tekst over de eerste gemeente, en we onderscheiden 5 kenmerken.

Het eerste kenmerk is dat de mensen Geest vervuld waren. Hier wordt meer over uitgelegd in dag 13.

Het tweede kenmerk is dat er Gelezen werd (ze volharden in de leer van de apostelen).

Toen ik in mijn propedeusejaar zat had ik een vriend die uit Iran kwam.

Hij was gevlucht, omdat hij christen was, en God had hem een roeping gegeven om predikant te worden onder zijn landgenoten.

We zaten eens naast elkaar tijdens een kapeldienst en hij zag dat ik mijn bijbel op de grond legde. Toen ik het deed keek hij me geschokt aan en zei: ‘Jan, je legt Gods boek op de grond…’

Mijn reactie was dat ik het overdreven van hem vond om zo te reageren, maar hij antwoordde en zei: ‘Mensen in het westen hebben geen idee van de waarde van dit boek. In mijn land sterven mensen wanneer ze dit boek in hun bezit hebben en toch zouden ze het voor geen goud wegdoen. Dit boek is meer waard dan de mooiste diamant ter wereld…’

Dankzij dat moment ben ik echt anders aan gaan kijken tegen de Bijbel en kreeg ik een nog grotere honger om te lezen en me te verdrinken in de waarheid die ons door die teksten tegemoetkomt.

Door de eeuwen heen hebben mensen hun leven gegeven voor de Bijbel, zendelingen zijn over de hele wereld getrokken en hebben, ondanks groot gevaar, de Bijbel gebracht naar plaatsen waar ze niet gelezen mochten worden.

Wanneer ik in Uganda Engelse Bijbels meeneem worden ze vaak met tranen in de ogen aangenomen en worden ze beter behandeld dan hun mobiele telefoons. Bij ons is dat vaak andersom.

Misschien goed dat jij je ook weer eens gaat realiseren dat de Bijbel zo waardevol is?

Lee Robertson zei: ‘De Bijbel is een goudmijn die wacht totdat iemand komt om het goud naar boven te graven.’

Dus: helm op, lampje aan, houweel in je hand…en graven maar!!!

Kijk eerst eens naar het volgende filmpje.

Luister dan naar het lied en dank God voor alle mensen die ervoor gezorgd hebben dat jij nu dat prachtige boek en/of die app op je telefoon hebt. Vraag God daarna of Hij je een nieuwe honger wil geven naar het lezen van de Bijbel.

Sommige mensen willen liever een Nederlands lied.

Spreek eens met een vriend of met een vriendin af om samen een Bijbelboek te gaan lezen en share met elkaar wat je tegenkomt.

Tip: ieder jaar in januari gaat Rotsvast naar Uganda voor de jeugdconferentie en ieder jaar hebben we het verlangen om Bijbels aan te schaffen voor de jongeren die het zelf niet kunnen betalen.

We zouden heel erg geholpen zijn met giften die specifiek gegeven worden voor dit doeleinde.

2 Responses

  1. Bedankt Jan dat je ook rekening houdt met de minder Anglofielen 😉 En het was nog één van mijn lievelingsliederen ook. Top!

  2. Dag allemaal, ik wil nog even van deze gelegenheid gebruik maken.
    Ik dacht aan engelse bijbels voor Oeganda!!! Misschien zijn er mensen die nog een engelse bijbel in huis hebben en willen geven aan Oeganda!?
    Rotsvast gaat zeker nog een keer naar Oeganda en ik ook. Mogelijk kunnen jullie het bij Rotsvast afgeven?Anders bij mij.
    Dankuwel van mij en alvast voor oeganda, want dankbaar zullen ze zeker zijn.:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email