Dag 2: Heilige babbelkous

Handelingen 1:3

‘Waar je hart vol van is, daar loopt je mond van over.’ Dit is natuurlijk een hele bekende uitspraak.

Ruth, mijn lieve vrouw, is niet zo’n grote prater (dat compenseer ik ruimschoots). Maar als je met haar begint over de bevallingen die ze heeft mogen begeleiden, dan houdt ze niet meer op totdat ze helemaal buiten adem is.

Mij noemen ze wel eens gekscherend ‘Christipedia’, omdat ik eigenlijk nergens liever over babbel dan over alles wat betrekking heeft op Jezus. Hierbij houd ik meestal niet op totdat anderen buiten adem zijn.

Wanneer we willen gaan lijken op Jezus, dan kan het niet anders dan dat ons harten en onze monden vol zouden moeten zitten van dat wat Hij het meest belangrijk vond.

In dit vers zien we dat er tussen Zijn opstanding en hemelvaart nog 40 dagen zaten. Logisch dat de belangrijkste lessen die Jezus nog mee wilde geven in deze periode gegeven werden. En wat was het hoofdthema van deze lessen? Het KONINKRIJK van God.

Hij startte Zijn bediening met de belofte van het Koninkrijk, Hij opende met Zijn bediening het Koninkrijk en Hij sloot af met de opdracht om het Koninkrijk zichtbaar te maken.

Ik hoop dat we Zijn opdracht serieus gaan nemen en een Koninklijk leven zullen gaan leiden.

Luister naar het lied en spreek het verlangen uit naar God dat je wil dat Hij jouw gedachten, jouw woorden en jouw handelen Koninklijk maakt.

Ga vandaag in gesprek met iemand en vraag waar zijn hart vol van is.

2 Responses

  1. Hoi Jan, allereerst ben ik super enthousiast over de bijbelschool en vooral ook deze blog. Helemaal geweldig😍❣️ik heb toch nog even een vraagje hoor 😉. Op wat voor manier voegt het liedje “Here as in Heaven” van Elevation Worship te maken met Handelingen 1:3? Waarschijnlijk heb ik het toch niet helemaal goed begrepen 🙈😱😇.
    Tot slot wil ik je heel hartelijk bedanken voor al je inspanningen en dat je naar Kalmthout komt 😃😇!
    Groetjes Josta Cloots

    1. Hoi Josta, bedankt voor je lieve comment. Wanneer Jezus het Onze Vader bidt zegt Hij de volgende woorden: ‘laat uw koninkrijk komen en laat uw wil geschiedden, op aarde zoals in de hemel.’ Here as in heaven😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email