Dag 21: De kracht van ons getuigenis

Handelingen 3:9-10

                                    De kracht van ons getuigenis

‘One eye witness is better than ten hear sayers.’

                                                                                  Plautus

Wat er in dit verhaal gebeurt is de enige reden waarom een wonder gebeurt. Een wonder is niets meer en niets minder dan een springplank voor de verkondiging van het evangelie. Het is een manier waarop God Zijn glorie zichtbaar maakt en de woorden die daarna volgen brengen mensen tot bekering.

De mensen zagen dat de bekende bedelaar die eens verlamd was liep te dansen, te springen en te joelen en waren flabbergasted van het wonder.

Vanuit ons westerse denken en onze wetenschappelijke opleiding zijn we geneigd om niet meer in wonderen te geloven. Wanneer ze gebeuren zijn we vaak onzeker over de vraag of het wel echt gebeurd is of we zijn angstig dat het terugkomt en daarmee onszelf en God belachelijk maken.

Voorzichtigheid is heel erg goed en we moeten ons laten checken door een arts, maar als de conclusie is dat er een wonder gebeurd is vergeet dan alstublieft niet om ervan te getuigen. Anders laat je na dát te doen, waarvoor het hele wonder bedoeld is!

Ik heb in mijn bediening meegemaakt dat één getuigenis van een God, die op een liefdevolle manier in het leven betrokken is, meer potentie heeft om harten te raken dan tien krachtige preken. Maar ik heb ook zoveel mooie verhalen verloren zien gaan doordat mensen in onzekerheid hun mond hielden of al het moois wegredeneerden.

Ik hoor ook heel vaak mensen zeggen: ‘Jan, ik wil best getuigen, maar ik heb eigenlijk niets om van te getuigen…’

Als je dat bij jezelf herkent, zou je jezelf dan niet moeten afvragen of je wel genoeg met God leeft? Of misschien moet je God eens vragen om je ogen en je hart weer te openen, zodat je je weer kunt verwonderen over grote en kleine wonderen.

Kijk eens naar het volgende filmpje en luister naar het lied. Verwonder je weer eens over Gods grootheid en de pracht en complexiteit van Zijn schepping. Geef God de gelegenheid om de wonderen die in je leven gebeurd zijn, terug te brengen in je gedachten en dank Hem daarvoor.

Schrijf de wonderen die je meegemaakt hebt op papier en deel ze in het comment gedeelte van deze blog, zodat anderen dankbaar met je mogen zijn.

4 Responses

  1. Hallo Lezers,
    Ik bid dat ik niet de enige blijf die van Gods wonderen getuigt in dit comment.
    Twee van vele wonderen die God mij nu herinnert zijn: dat God mij uitzichtloze gedachten heeft veranderd in gedachten van Hoop, op het moment dat ik het uit schreeuwde naar God. En een moment, dat God mij heeft beschermd voor een verdwaald vishaakje die aan de boom hing, waar ik onderdoor schaatste. Het pakte alleen mijn oorwarmers en een beetje haar. Halleluja!!

  2. Hallo lieve bloggers, een van de mooie wonderen die ik heb mee mogen maken is dat ik met m’n auto altijd plaats had vlak voor de deur van de supermarkt als ik met m’n schoonmoeder boodschappen Deed. Zij was slecht ter been. En als ik alleen was moest ik altijd m’n auto verder weg zetten. Ik zag er altijd wel de humor van in.

  3. ik was al ziende blind en hij heeft mijn ogen geopend ,lees: gericht op iets/iemand anders .Dit is misschien geen medisch wonder maar toch op zijn minst wonderbaarlijk!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email