Dag 23: Het podium voor de troon van de Messias

Handelingen 3:21-26

Soms zeggen mensen wel eens tegen mij dat ze nooit in het Oude Testament lezen. Ze doen dit dan niet omdat ze het niet begrijpen, omdat de inhoud hun niet aanstaat of omdat het soms lijkt alsof die liefdevolle Vader van het Nieuwe Testament zich wel op een hele andere manier uit in het Oude Testament.

Ik begrijp best wel goed wat mensen zeggen, want het Oude Testament komt soms onverklaarbaar wettisch en bloederig over. En toch zou ik je willen uitdagen om er lekker in te duiken. De hele Bijbel is het verhaal van de relatie tussen God en mens en de successen en ook de worstelingen daarin. Het laat een God zien die trouw is aan Zijn beloften en iedere keer weer manieren brengt om toch relatie te kunnen hebben met Zijn geliefde kinderen.

Soms zien we dat mensen spectaculair falen in de Bijbel en daar kunnen we best wel een mening over hebben, toch? Eva die van de appel eet, Adam die naar haar luistert, Noach die zo dronken wordt dat er een kleed over hem heen gelegd moet worden en Abraham die zijn eigen vrouw twee keer weggeeft vanuit angst. David die vreemdgaat met Bathseba en dan die afgrijselijke koningen en hun verhalen…

Maar is het niet zo dat wanneer we naar hen kijken, dat we eigenlijk in een spiegel kijken? En dat het niet juist zo is, dat door de zwarte achtergrond het goud van Gods liefde en heilsplan alleen nog maar meer zichtbaar wordt?

Iedere keer komt God weer met een Jozua, een Elia, een Hizkia of een Josia en uiteindelijk komt Hij met Yeshuah zelf, de voltooier van Gods heilsplan. Het Oude Testament is belangrijk, want het is het podium waarop de troon van de Messias gebouwd is. En wist je dat er in ieder Bijbelboek heenwijzingen zijn naar de komst van Jezus?

Luister naar het volgende lied (of dit Nederlandse lied).

Neem de tijd om je te beseffen dat God veel meer en veel groter is dan Iemand die naast jou loopt tijdens de korte periode van jouw eigen leven. Dank Hem voor het plan dat Hij heeft met deze wereld en dat Hij altijd actief geweest om Zijn schepping heling te brengen en de mensheid terug te laten keren naar Hem.

Duik de Bijbel in en ga op zoek naar heenwijzingen naar de komst van Jezus in elk Bijbelboek.

  

2 Responses

  1. Dag blog lezers, mooi om elke keer te ontdekken, dat de Heilige Geest mij voorbereid op de volgende blog. Komt o.a ook omdat de
    blog maker, pastor Jan bid voor de blog lezers. ‘Abraham’ was al 2x langs geweest. ” Zo groot wordt jouw nageslacht- zoveel sterren!” De zegen van Abraham door Jezus , geven wij ook weer door, in het werk wat God je geeft te doen. ‘ Rotsvast’ nageslacht!😄
    Maar eerst even 🐬 in het📖 ⛲🌋🎇 om nog meer Zegen te kunnen door geven🌞

  2. God heeft mij een groot verlangen gegeven om het oude testament te gaan lezen. Ben heel benieuwd waarom… deze blog is een mooie bevestiging!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email