Dag 3: De belofte gemist

Handelingen 1:4-5

52 jaar lang werd het leven van professor John Mainstone beheerst door de pitch drop, ook wel het saaiste experiment ter wereld genoemd. Het doel van het experiment, dat al in 1927 van start ging, was om de druppelvorming van teer  aan te tonen. Sinds de start van het experiment werden er acht teerdruppels gevormd, maar Mainstone zag er geen enkele. In 1988 zou hij de druppel kunnen hebben zien vallen, ware het niet dat hij net een kop koffie was gaan halen. Professor Mainstone overleed op 78-jarige leeftijd zonder de druppel die zijn leven beheerste, te hebben zien vallen.

Soms mis je de belofte omdat je te lang wacht, maar in deze tijd missen we heel vaak beloften omdat we te weinig tijd nemen om in de rust te komen en God de gelegenheid geven om Zijn beloften na te komen.

In een stressvolle wereld als de onze is RUST het meest missionaire dat we aan kunnen bieden.

Hier geeft Jezus de opdracht om niet te vertrekken uit Jeruzalem, maar te wachten op de belofte. Waren er dan geen zielen te winnen? Geen demonen uit te drijven? Geen zieken te genezen?

Jawel! Maar het missieveld in gaan zonder het ontvangen van de belofte is hetzelfde als de woestijn inrennen zonder water.

Met de inhoud van mijn tank kan ik vaak net zoveel aan als vier mensen, maar juist daarom heb ik geleerd hoe ontzettend belangrijk het is om bijgevuld te worden.

En jij? Wanneer neem jij tijd om de belofte te ontvangen en bijgevuld te worden?

Luister naar het lied en vraag Jezus om Zijn bloed dat je schoonwast van dat wat tegen de Geest ingaat (er is niets dat de rust zo verstoord als zonde in je leven), vraag Hem om je rust te geven in je ziel (laat de stemmen in je leven zwijgen, de stemmen van je opvoeding, de stemmen van verwachting van gezin, familie, werk, gemeente en social media).  Vraag Hem naar Zijn beloften voor jou en schrijf ze op.

Maak het besluit om iemand, waarvan je weet dat hij/zij het altijd erg druk heeft te ontlasten. Ga een keer oppassen, koken of een klusje doen.

4 Responses

  1. Mooi stukje Jan! Belangrijk ook, rusten bij Hem. Prachtig lied, meerdere keren van genoten vanochtend en Zijn belofte gehoord, tegelijk met een kop koffie…

  2. Een fijne manier van lezen en ook hele goede inzichten, vooral deze tot nog toe! Dankjewel Jan en ga ermee door, ik ga de blog zeker bijhouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email