Dag 6: Bloedgrond

Handelingen 1:15-19

Soms vind ik het niet leuk om in de Bijbel te lezen, zeker niet als het om dit soort teksten gaat. Ik vind het dan lastig om er een les uit te halen, maar het zit in mijn karakter om juist met die teksten te gaan worstelen.

De Bijbel is een ontzagwekkend gaaf boek, maar het is ook een onvoorstelbaar gevaarlijk boek. Het is namelijk zo dat des temeer kennis je krijgt van wat God met deze wereld wil, des temeer verantwoording je krijgt om er iets mee te doen.

Ik denk dat er best wel iemand geweest moet zijn die een mooi boerderijtje had willen bouwen op Akeldama en er toen eigenlijk van baalde dat hij te horen kreeg dat het gekocht was met bloedgeld.

Je bouwt niet op grond waar iemand voor gestorven is, dat is niet Koninklijk. De les die ik hieruit haal gaat echter veel verder.

Het is koninklijk om verantwoording te nemen als we kennis van zaken hebben. Het is niet goed om te roken als je daar ziek van kunt worden en zoveel andere dingen met dat geld zou kunnen doen, dat is Akeldama.

Het is ook niet goed om koffie te kopen, terwijl je weet dat mensen aan de andere kant van de wereld ongelooflijk onderbetaald worden, dat is Akeldama.

Het is oneerlijk om vlees op je bord te stapelen, terwijl je weet onder wat voor omstandigheden dieren hun leven lijden. Dat is Akeldama!

Soms hoor ik weer eens een nieuw feitje en dan denk ik bij mezelf: oh nee, hè? Had ik het maar niet geweten, want dat maakt het leven zoveel leuker! Maar ja, als ik het weet dan moet ik er wel iets mee doen.

Toch???

Kijk en luister naar het prachtige lied van Brian Doerksen en vraag aan God of Hij wil openbaren of er nog Akeldama in jouw leven is.

Kijk vandaag eens om je heen op straat of je misschien wat zwerfvuil op kan ruimen of maak een andere duurzame keuze.

2 Responses

  1. Mag je geld aannemen van iemand waarvan ik het gevoel heb dat het ook een soort bloedgeld is. In dit geval het geven van geld aan mij om schuld af te kopen naar mij.
    Terwijl alles wat ik wilde van diegene was erkenning van wat me is aangedaan. Dat diegene oprecht berouw zou tonen naar mij maar bovenal naar God.
    Misschien niet helemaal het juiste verband n.a.v deze topic maar toch wat moet ik doen.
    Één kant van mij wil dit geld best graag want ik heb geen hoog inkomen (UWV WIA).
    Anderzijds is de lol er aardig van af doordat ik besef dat hiermee schuld wordt weggepoetst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email