Dag 7: God’s logica

Handelingen 1:20-26

Strootje trekken over de vraag wie van de twee het meeste geschikt is om onderdeel van de groep te worden die het fundament zou gaan leggen voor de wereldwijde kerk van Jezus Christus? Dat is toch niet logisch?

Wanneer wij iemand zouden moeten vinden voor een dergelijke vacature, dan zouden we ons laten adviseren door een externe commissie, een functieprofiel opmaken, een vacature uitzetten en zeer stevige en ervaren mensen in de sollicitatiecommissie zetten. We zouden een groep laten solliciteren en de geschikte kandidaten zouden een psychologisch onderzoek moeten ondergaan.

Dat is logisch!

Gods logica werkt heel anders; hij laat een agressieve stotteraar Zijn volk uit Egypte leiden naar het beloofde land, hij laat een jongeman met een zwaar minderwaardigheidscomplex 300 man aanvoeren om een enorm leger van Midianieten het land uit te werken en zet één man op een berg tegen honderden Baälspriesters…

Daarbij wordt Hij zelf nog eens geboren in een stal en kiest Hij ervoor om verzorgt te worden door een timmermansgezin en op pad te gaan met 12 bonken.

En toch bracht dit de grootste kentering die deze historie ooit gekend heeft, zou Zijn logica misschien dan toch wat logischer zijn dan dat van ons?

Voor mij was het logisch om het aanbod om predikant van een megakerk te worden aan te nemen, maar God vond het logischer om het niet te doen en zelfs mijn baan als predikant op te geven en te gaan leven in afhankelijkheid.

Ik vond dat niet zo logisch, maar heb het toch gedaan en dankzij die stap staat er nu een Bijbelschool die de afgelopen drie jaar 60 jongeren in Nederland getraind heeft en rond de 30 in Uganda.

Soms moeten we wat meer strootjes trekken in het leven en God de ruimte geven om ons Zijn logica te laten zien!

Luister naar het lied, word daarna stil en vraag God om tot jou te spreken. Schrijf de woorden/indrukken/beelden op die je ontvangen hebt.

Plan eens een dag uit en laat de Heilige Geest jouw dag bepalen. Doe wat je in je hart krijgt, ook al is het niet persé logisch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email