Dag 8: Blijven hangen tussen Pasen en Pinksteren

Handelingen 2:1-4

Vanwege mijn achtergrond als zoon van een gereformeerde moeder en een vader die alles waar de kerk voor stond haatte, heb ik geen aangeboren vooroordeel over andere kerken.

Dat is ook één van de redenen dat ik best kon genieten van allerlei verschillende vormen van vieren. En één van die vormen waar ik van kon genieten was het lopen van een kruisweg.

Een kruisweg is een pad dat je leidt van scène naar scène uit de laatste uren voor de kruisdood van Jezus (soort van ouderwetse ‘The Passion’).

Je kunt dit soort paden vaak vinden in grote kerken, maar ook buiten op heuvels of in bossen.

Persoonlijk vond ik het altijd heel mooi om te doen, maar toch gaf het me aan het einde vaak een onbestemd en zelfs een beetje onbehagelijk gevoel.

Ik ging nadenken over waar dat gevoel vandaan kwam en ineens ging het lichtje aan in mijn denken: ik mis de opstanding!

Het is namelijk zo dat de laatste scène van de kruisweg ‘Jezus in het graf’  is en daarna houdt het eigenlijk altijd op.

Misschien lijkt het voor jou niet zo heel belangrijk, maar let op: zonder de opstanding zou er geen enkele overwinning behaald zijn!

Het offer van Jezus is voldoende voor onze redding, Zijn bloed wast ons van al onze zonden, dankzij de dood aan het kruis hebben we eeuwig leven, dat is zeker waar!

Maar het is niet onze bestemming om hemelburgers te worden, we zijn geroepen om de hemel naar de aarde te brengen.

En dat kan niet zonder de kracht van de opstanding, de kracht van de Heilige Geest, die beschikbaar werd voor ons allemaal op de grote Pinksterdag.

Weet je, misschien is het niet eens zo raar dat het bij het lopen van de kruisweg ophoudt met het graf…

Want zou het niet zo zijn dat wij zelf wandelende monumenten zouden moeten zijn waarin de kracht van een levende Heer zichtbaar, hoorbaar en voelbaar is?

Luister naar het volgende lied en bid met Keith mee.

Soms is het ook heel goed om feedback te vragen over je eigen geloofsleven aan goede vrienden. Stel eens een vriend de vraag of hij of zij vindt dat jij leeft als een monument van de opgestane Jezus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email