Dag 85: Het stof van je voeten schudden

Handelingen 13:50-52

Harriet Beecher Stowe (schrijfster van de Hut van oom Tom) zei eens: ‘Women are the real architects of society.’ (Vrouwen zijn de ware architecten van de samenleving).

Als échte man en voorvechter voor het opstaan van de echte vader en man binnen deze gefeminiseerde samenleving en kerk, vind ik dit natuurlijk niet echt een leuke uitspraak. Iets wat waar is, hoeft echter niet altijd leuk gevonden te worden. Het is een feit dat achter bijna elke grote man in de geschiedenis van de mensheid een sterke vrouw gestaan heeft en dat in vele culturen de vrouw het meeste invloed heeft.

In Oeganda is het zo dat als je een man wint voor Christus, je één ziel gered hebt. Dit kan een man met invloed zijn. Als je echter een vrouw voor Christus wint dan veroorzaak je een transformatie voor haar hele gezin en daar doorheen voor de samenleving. Want de samenleving is ten diepst niet meer dan een heleboel gezinnen bij elkaar.

Andersom is het ook een feit; als je een vrouw tegen je in het harnas jaagt, dan heb je echt een uitdaging van wereldformaat. Ik weet niet of je wel eens een natuurdocumentaire gezien hebt over een troep leeuwen? Wanneer je dat ziet, dan moet je concluderen dat mannetjesleeuwen aartslui zijn en dat de vrouwtjes het meeste van het jagen en het beschermen van de welpen doen. Ze zijn ook zeer territoriaal en wee je gebeente als je over hun grenzen komt.

Wanneer je de Bijbel leest (bijv. in Daniël), dan zie je dat het in de geestelijke wereld ook zo werkt.
Satan is, in tegenstelling tot God, niet alwetend, niet almachtig en niet alomtegenwoordig. Hij moet zijn rijk dus strategisch besturen.
Geestelijke machthebbers worden dus aangesteld over bepaalde gebieden of geestelijke regio’s. En wanneer je over die grenzen komt, dan zul je het in de geest kunnen merken of zelfs aangevallen worden.

Toen wij de grens van Karamoja, wat een gebied is waar veel hekserij beoefend wordt en geofferd wordt aan demonische goden, overreden hoefden ze me niet eens te vertellen dat we de grens waren gepasseerd. Ik werd gelijk aangevallen in de geest en voelde me neerslachtig en angstig worden. Toen ik Ruth vroeg om onze gebedsschakel op de hoogte te brengen en de eerste reacties binnenkwamen ervoer ik gelijk verlichting.
God is almachtig en de duivel is een overwonnen vijand, maar vergis je niet: hij is geen doetje maar een hele reële vijand.

Wanneer wij met Rotsvast naar nieuw gebied gaan, claimen we het gebied ook altijd in Jezus Naam, maar soms stuiten we op zoveel weerstand waardoor we merken dat het goed is om het stof van onze voeten te schudden en daar weg te trekken.

Hier waren de geestelijke machthebbers van Antiochië klaar met het werk van Paulus en Barnabas en ze gebruikten de Joodse leiders om de aanzienlijke en religieuze vrouwen op te stoken. Zij stookten op hun beurt de leiders van de stad op en samen vormden ze een menigte die maar één doel had: de beide mannen Gods verwijderen uit hun gebied.

Soms is het goed om ergens koste wat kost tegenin te gaan, maar soms geeft God je ook de toestemming om een gebied achter je te laten omdat Hij ziet dat de mensen toch niet ontvankelijk zijn voor het evangelie.

Dat mag voor ons ook een les zijn. Je kunt je energie maar één keer gebruiken, weet dan ook zeker dat je in het gebied opereert dat God je gegeven heeft!

Luister naar het volgende lied (of dit Nederlandstalige lied.)

Dank God voor het gebied dat Hij jou heeft toevertrouwd. Leer jezelf aan om, in gebed, de grenzen van dat gebied te bewaken. Denk aan het gezin dat Hij je gegeven heeft, de plaats in je klas, op je werk of in de kerk.

Denk ook na over de vraag of jij je energie steekt voor het gebied dat God je gegeven heeft of dat je je misschien bezig moet gaan houden met een ander gebied. Of misschien wil God je gebied wel vergroten?

Ga eens bidden met een groep mensen voor een gezamenlijk gebied. Denk over de school waar je kinderen op zitten of de wijk of stad waar je in woont. 

 

 

One Response

  1. Heelgoed deze gebeden 👊 een hele goeie bewustwording! En goed om te weten wanneer je het stof écht van je voeten moeT vegen.
    Het stof van Oeganda zit nog op mijn sandalen 😃
    Mooi om te lezen hoe toch de Oegandeeze zijn. Mooi mensen❣️
    Laat het stof maar op mijn sandalen 😊 ik ga weer naar OEGANDA 😃

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email