Welkom bij Firm Ladies: versterking van vrouwen, versterking van gezinnen

“Waar U gaat zal ik gaan.”

Al sinds 2017 is Stichting Rotsvast betrokken in Oeganda onder de noemer Firm Foundation Bible School. Firm Foundation geeft discipelschapsonderwijs op meer dan 10 plaatsen in Oeganda, waaronder gevangenissen en highschools. Door het onderwijs van Firm Foundation worden onder andere kerken gesticht, predikanten opgeleid en worden dorpen getransformeerd tot levendige christelijke communities.

Vanuit de reizen naar Oeganda zag de Ruth de nood onder de vrouwen in met name de afgelegen gebieden, en zij besloot om vanuit haar eigen (verpleegkundige) expertise een nieuwe tak toe te voegen aan Firm Foundation: Firm Ladies – Healthy Families, als een plek waar mensen niet alleen geestelijk kunnen groeien, maar waar zij ook ondersteund worden in hun dagelijkse behoefte.

Met deze toewijding en roeping in haar hart is zij samen met Deborah begonnen aan de reis van Firm Ladies – Healthy Families in de zomer van 2023. 

Ruth de Haan, Oeganda, Uganda, Afripads
Firm Ladies is gewijd aan het praktisch onderwijzen en ondersteunen van Oegandese vrouwen in de cruciale aspecten van hun dagelijks leven. Onze missie omvat menstruatie, familieplanning, hygiëne en het bouwen van een betere toekomst voor vrouwen en hun families.

Lees hier meer over het ontstaan van Firm Ladies en lees hier meer over Oeganda.

Menstruatie zonder belemmeringen

Het begin van de menstruatiecyclus kan voor veel jonge vrouwen een uitdagende en verwarrende periode zijn, vooral als er beperkte financiële middelen zijn. Hier bij Firm Ladies begrijpen we deze zorgen en streven we ernaar om vrouwen te onderwijzen en te ondersteunen. Ruth, onze oprichter, biedt praktische educatie over het vrouwenlichaam en voorziet vrouwen van nuttige hulpmiddelen, zoals armbandjes waarmee ze hun menstruatiecyclus kunnen bijhouden en hun vruchtbare dagen kunnen berekenen.

Een duurzame oplossing voor menstruatie hygiëne

Firm Ladies werkt nauw samen met de Oegandese organisatie “Afripads” om een duurzame oplossing te bieden voor menstruatie hygiëne. We geloven sterk in het bevorderen van wasbaar maandverband, dat lokaal wordt geproduceerd door Oegandese vrouwen onder eerlijke arbeidsomstandigheden. Door het gebruik van deze wasbare verbanden kunnen vrouwen hun leven zonder onderbrekingen voortzetten, zelfs tijdens hun menstruatie.

In het afgelopen jaar hebben we al honderden pakketjes met wasbaar maandverband uitgedeeld op scholen en in gevangenissen, waar vrouwen vaak met beperkte toegang tot hygiënische producten worden geconfronteerd.

Firm Ladies, Healthy families, ruth de haan, oeganda, uganda, afripads
Uganda, afripads, maandverbandFirm Ladies, Healthy families, ruth de haan, oeganda, uganda, afripads, Deborah, Venema
Firm Ladies, Healthy families, ruth de haan, oeganda, uganda, afripads

Educatieve trainingscentra voor vrouwen

Onze visie gaat echter verder dan enkel het verstrekken van menstruatieproducten. Waar Firm Foundation Bible School actief is, wil ook Firm Ladies – Healthy Families actief zijn.

We streven ernaar dat op elke locatie van Firm Foundation Bible school er ook een trainingscentra voor vrouwen opgericht wordt. Deze centra zullen openstaan voor alle vrouwen, waar ze kunnen komen voor waardevolle informatie over menstruatie, hygiëne en familieplanning. We zijn ervan overtuigd dat de combinatie van het geestelijk onderwijs vanuit Firm Foundation (en de effecten daarvan in de community) samen met dit praktische onderwijs de kwaliteit van leven van vrouwen aanzienlijk zal verbeteren en hen in staat zal stellen een gezonder en gelukkiger leven tegemoet te gaan, zowel voor henzelf als voor hun kinderen.

Bij Firm Ladies zijn we vastberaden om vrouwen te ondersteunen, te versterken en hen te helpen bloeien in elk aspect van hun leven. Samen werken we aan een toekomst waarin vrouwen en gezinnen in Oeganda en daarbuiten kunnen gedijen. Sluit je aan bij ons in deze reis van empowerment en transformatie. Samen kunnen we het verschil maken en de dromen van vele vrouwen verwezenlijken.

Bouw mee aan een sterkere toekomst

Bouw mee met Firm Ladies! Samen vormen we de kracht achter verandering. Steun ons en draag actief bij aan ons project voor een betere toekomst voor vrouwen. Je kunt ons financieel ondersteunen door eenvoudigweg een gift over te maken.  Dank je wel, samen maken we het verschil mogelijk. Klik op de button en bekijk de mogelijkheden voor donatie.

Met dit project dragen we bij aan meer dan zes Sustainable Development Goals!