Welkom bij Firm Foundation Bibleschool Uganda

Sinds 2016 is Rotsvast ook aktief in Oeganda als Firm Foundation Bible School. Elk jaar in januari gaan wij naar Oeganda om een jeugdconferentie te geven.  Daar trainen, bemoedigen en inspireren we de jeugd.  Ook elk jaar in juli gaat er een team vanuit Nederland naar Oeganda om de lokale leiders van Firm Foundation te trainen, zodat zij als getrainde leiders de juiste principes kunnen overdragen tijdens Firm Foundation Bible School. Vanwege de situatie rondom de pandemie zijn we voor het laatst in januari 2020 in Oeganda geweest. Hopelijk kunnen we er snel weer naartoe om onze vrienden te bemoedigen.

Sponsoring Oeganda reis

In juni/juli 2021 stond er weer een nieuwe reis gepland van 4 weken naar Oeganda. Het doel van de reis is het bezoeken van de verschillende locaties van Firm Foundation, waaronder de zes nieuwe locaties in het noorden van Oeganda, in Kotido. Ook zouden de nieuwe leiders getraind worden in de principes van Rotsvast (Firm Foundation), zodat zij die principes ook weer kunnen uitdragen aan nieuwe studenten.

De tickets waren al gekocht voor deze reis…
Helaas is Oeganda vanwege de oplopende Corona-besmettingen sinds 7 juni in een strenge lockdown, die zéker 42 dagen zal duren.
Dat betekent dat onze reis helaas weer is uitgesteld.

We wachten af wanneer wél een goede periode is om erheen te gaan, want dat we erheen gaan, is een feit!

Ondanks dat de precieze datum (nog) niet bekend is, vragen we wel alvast jullie betrokkenheid voor dit werk.  Gezien de huidige situatie rondom Covid, en de armoede die dit tot gevolg heeft, kunnen en willen we geen extra financiele bijdrage vragen van onze vrienden in Oeganda. Daarom doen we een beroep op jullie, als vrienden en betrokkenen van de bediening van Jan en Ruth, om hen te zegenen met een bijdrage, zodat deze reis mogelijk gemaakt kan worden. We kunnen elk bedrag goed gebruiken!

Ja! Ik wil graag een bijdrage geven voor de eerstvolgende reis naar Oeganda!

Speciale actie 'Afripads for Uganda'

De meisjes en vrouwen in Oeganda ondervinden veel problemen als zij hun menstruatie hebben. Er is geen geld om maandverband of tampons te kopen en het is moeilijk om de hygiëne regels aan te houden. Ook tijdens schooltijden is het moeilijk. Veel meisjes blijven thuis als zij ongesteld zijn en gebruiken bananenbladeren, stukken katoen of zelfs stukjes van oude matrassen. De meisjes missen hierdoor soms tot wel een kwart van hun opleiding, omdat er geen adequate voorzieningen beschikbaar en/of betaalbaar zijn. Deze schoolachterstand wordt vaak niet meer ingehaald, met alle gevolgen van dien. Op onze eerstevolgende reis naar Oeganda willen we pakketjes uitdelen met wasbaar maandverband, zodat de meisjes voorzieningen hebben, zonder dat dit drukt op het toch al zo kleine gezinsbudget. Jij kunt meehelpen! Voor slechts €4,50 doneer je één pakketje aan een meisje, en daarmee maak je een wezenlijk verschil in haar leven. De pakketjes worden in Oeganda zelf gekocht, zodat ook de lokale economie gesteund wordt.
Doe jij mee? Doe een donatie!

Jeugd conferentie 2020

In 2020 zijn we voor het vierde jaar op rij in januari naar Oeganda geweest voor een fantastische jeugdconferentie. In Oeganda werkt Rotsvast samen met de PAG (Pentecostal Assemblies of God), dus ons werk wordt daar ook gedragen en gesupport door een grotere organisatie.

Tijdens deze jeugdconferentie leren we de jeugd belangrijke lessen uit de Bijbel en we geven workshops over dagelijkse zaken. De laatste reis waren er meer dan 170(!) dopelingen en gedurende de jaren hebben we al meer dan 1000 jongeren mogen bereiken!

Firm Foundation Bible School

Er zijn nu acht locaties; één in Pallisa en één in Luwero. En in 2021 zijn zes nieuwe locaties in Kotido van start gegaan! De eerstvolgende reis staat gepland voor juni/juli 2021, zodat alle nieuwe leiders ook getraind kunnen worden door een team uit Nederland.