Welkom bij Firm Foundation Bibleschool Uganda

Sinds 2016 is Rotsvast ook aktief in Oeganda als Firm Foundation Bible School. Elk jaar in januari gaan wij naar Oeganda om een jeugdconferentie te geven.  Daar trainen, bemoedigen en inspireren we de jeugd.  Ook elk jaar in juli gaat er een team vanuit Nederland naar Oeganda om de lokale leiders van Firm Foundation te trainen, zodat zij als getrainde leiders de juiste principes kunnen overdragen tijdens Firm Foundation Bible School. Vanwege de situatie rondom de pandemie is het de laatste tijd erg moeilijk geweest om te kunnen reizen, maar in november 2021 is er een kleine groep naar Kotido en Pallisa geweest, en in januari 2022 zijn we met zes mensen naar Oeganda geweest om daar diverse locaties van Firm Foundation op te zoeken, te trainen en te bemoedigen.

Jeugd conferenties

Vanaf 2017 hebben we elk jaar op rij in januari een geweldige jeugdconferentie kunnen houden in Pallisa, zo’n 300 km ten noordoosten van de hoofdstad. In Oeganda werkt Rotsvast samen met de PAG (Pentecostal Assemblies of God), dus ons werk wordt daar ook gedragen en gesupport door een grotere organisatie.

Tijdens deze jeugdconferentie leren we de jeugd belangrijke lessen uit de Bijbel en we geven workshops over dagelijkse zaken. De laatste reis waren er meer dan 300(!) dopelingen en gedurende de jaren hebben we al meer dan 1000 jongeren mogen bereiken!

Firm Foundation Bible School

Er zijn nu 10 locaties; drie in de regio Pallisa en zeven in de regio Kotido (Karamoja). 

Tijdens de pandemie was het erg moeilijk voor Firm Foundation om door te gaan, ondanks lockdown en beperkte communicatiemiddelen. Maar ze hebben zich staande weten te houden en nu de lockdown daar grotendeels is opgeheven, komen nu de groepen ook weer fysiek bij elkaar.

Laten we niet vergeten om hun op te dragen in onze gebeden!