Welkom bij Firm Foundation Bibleschool Uganda

Sinds 2016 is Rotsvast ook aktief in Oeganda als Firm Foundation Bible School. Elk jaar in januari gaan wij naar Oeganda om een jeugdconferentie te geven.  Daar trainen, bemoedigen en inspireren we de jeugd.  Ook elk jaar in juli gaat er een team vanuit Nederland naar Oeganda om de lokale leiders van Firm Foundation te trainen, zodat zij als getrainde leiders de juiste principes kunnen overdragen tijdens Firm Foundation Bible School. Vanwege de situatie rondom de pandemie zijn we voor het laatst in januari 2020 in Oeganda geweest. Maar… de eerstvolgende reis naar Oeganda staat gepland voor november 2021!

Sponsoring Oeganda reis

In juni/juli 2021 stond er weer een nieuwe reis gepland van 4 weken naar Oeganda. Het doel van de reis is het bezoeken van de verschillende locaties van Firm Foundation, waaronder de zes nieuwe locaties in het noorden van Oeganda, in Kotido. Ook zouden de nieuwe leiders getraind worden in de principes van Rotsvast (Firm Foundation), zodat zij die principes ook weer kunnen uitdragen aan nieuwe studenten.
De tickets waren al gekocht voor deze reis, maar helaas ging Oeganda in die periode in een strenge lockdown, waardoor een reis onmogelijk was.

Maar gelukkig lijkt er nu weer wat ruimte te zijn en zijn de tickets geboekt voor aanstaande november 2021!
In november zal Jan de Haan met een klein team naar Oeganda gaan om de leiders te trainen in voorbereiding op de start van een aantal nieuwe locaties van Firm Foundation. In januari gaat Jan opnieuw, maar dan met een groter team om weer een jeugdconferentie te geven en te helpen met het opstarten van de locaties.

Graag vragen we jullie betrokkenheid voor dit werk.  Gezien de huidige situatie rondom Covid, en de armoede die dit tot gevolg heeft, kunnen en willen we geen extra financiële bijdrage vragen van onze vrienden in Oeganda. Daarom doen we een beroep op jullie, als vrienden en betrokkenen van de bediening van Jan en Ruth, om hen te zegenen met een bijdrage, zodat deze reizen mogelijk gemaakt kunnen worden. We kunnen elk bedrag goed gebruiken!

Ja! Ik wil graag een bijdrage geven voor de eerstvolgende reis naar Oeganda!

Speciale actie 'Afripads for Uganda'

De meisjes en vrouwen in Oeganda ondervinden veel problemen als zij hun menstruatie hebben. Er is geen geld om maandverband of tampons te kopen en het is moeilijk om de hygiëne regels aan te houden. Ook tijdens schooltijden is het moeilijk. Veel meisjes blijven thuis als zij ongesteld zijn en gebruiken bananenbladeren, stukken katoen of zelfs stukjes van oude matrassen. De meisjes missen hierdoor soms tot wel een kwart van hun opleiding, omdat er geen adequate voorzieningen beschikbaar en/of betaalbaar zijn. Deze schoolachterstand wordt vaak niet meer ingehaald, met alle gevolgen van dien.
 
Tijdens onze reis naar Oeganda in januari 2022 willen we pakketjes uitdelen met wasbaar maandverband, zodat de meisjes voorzieningen hebben, zonder dat dit drukt op het toch al zo kleine gezinsbudget. Jij kunt meehelpen! Voor slechts €4,50 doneer je één pakketje aan een meisje, en daarmee maak je een wezenlijk verschil in haar leven. De pakketjes worden in Oeganda zelf gekocht, zodat ook de lokale economie gesteund wordt.
 
Doe jij mee? Doe een donatie!

Jeugd conferenties

Vanaf 2017 hebben we vier jaar op rij in januari een geweldige jeugdconferentie kunnen houden in Pallisa, zo’n 300km ten noordoosten van de hoofdstad. In Oeganda werkt Rotsvast samen met de PAG (Pentecostal Assemblies of God), dus ons werk wordt daar ook gedragen en gesupport door een grotere organisatie.

Tijdens deze jeugdconferentie leren we de jeugd belangrijke lessen uit de Bijbel en we geven workshops over dagelijkse zaken. De laatste reis waren er meer dan 170(!) dopelingen en gedurende de jaren hebben we al meer dan 1000 jongeren mogen bereiken!

Vanwege de pandemie was het in 2021 niet mogelijk om een jeugdconferentie te geven, maar de plannen voor een nieuwe conferentie in januari 2022 liggen klaar!

Firm Foundation Bible School

Er zijn nu drie locaties; twee in Pallisa en één in Luwero. En in 2022 gaan zes nieuwe locaties in Kotido van start! De eerstvolgende reis staat gepland voor november 2021, zodat alle nieuwe leiders ook getraind kunnen worden door een team uit Nederland.

Tijdens de pandemie was het erg moeilijk voor Firm Foundation om door te gaan, ondanks lockdown en beperkte communicatiemiddelen. Maar ze hebben zich staande weten te houden en nu de lockdown daar grotendeels is opgeheven, komen nu de groepen ook weer fysiek bij elkaar.

Laten we niet vergeten om hun op te dragen in onze gebeden!

Klik hier voor de nieuwsbrieven vanuit Oeganda over het werk van Firm Foundation:
December 2019
Januari 2020
Mei 2020
Januari 2021