Hai, ik ben Ruth!

Graag vertel ik wat over mijn leven en mijn carriere.

Al vanaf mijn vierde jaar wist ik wat ik wilde worden: Zuster! Nadat ik mijn Atheneum had afgerond was de keuze dan ook simpel. Vier jaar nadat ik klaar was met de middelbare school, had ik in 1999 mijn HBO-Verpleegkunde diploma op zak en kon ik aan de slag als verpleegkundige in het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.

Ik wist ook gelijk op welke afdeling ik wilde werken: Verloskunde!

Inmiddels was ik getrouwd en in 2001 werd onze oudste dochter geboren. Een jaar later verhuisden we naar Rotterdam (mijn geboortestad), waar ik ben ik gaan werken in het Medisch Centrum Rijnmond Zuid, ook weer op de afdeling Verloskunde.

Na een klein uitstapje naar een medisch-ortopedische winkel, kwam ik er al snel achter dat het vakgebied Verloskunde toch echt mijn interesse heeft. Daarom besloot ik me daarin te gaan specialiseren. Dat deed ik in het Erasmus MC in Rotterdam, in 2006. Tijdens deze opleiding werd onze zoon geboren. 

Omdat ik altijd graag uitgedaagd wil blijven in mijn werk, volgde ik daarna een leertraject voor operationeel leidinggeven, en als snel ging ik werken als regieverpleegkundige. Hierbij was de helft van de tijd ‘aan het bed’, en de andere helft was ik bezig met het coordineren van het team en de afdeling.

Al vanaf mijn jonge jaren speelt het geloof in God een grote rol in mijn leven en in het leven van ons gezin.

In 2009 verhuisden wij naar Haarlem, omdat mijn man daar als predikant beroepen werd. In Haarlem ging ik ook aan de slag als gespecialiseerd verpleegkundige, en een aantal jaren combineerde ik het werken ‘aan het bed’ met het werken in de kerk samen met mijn man.

De onregelmatige diensten, en dan met name in het weekend, maakten op den duur dat ik mijn man in zijn functie als predikant niet genoeg kon ondersteunen. Ook de komst van een nieuwe dochter zorgde ervoor dat ik meer behoefte had aan regelmaat. 

In 2013 vond ik een nieuwe uitdaging binnen het ziekenhuis als applicatiebeheerder van het elektronisch patientendossier Epic.

Omdat ik instapte in een heel nieuw vakgebied, ben ik een aantal keren naar Amerika (Winsconsin) geweest voor training.

Gedurende de 6 jaar dat ik bij Epic heb gewerkt, heb ik uiteraard veel geleerd op het gebied van applicatiebeheer, maar ook op het gebied van projectmanagent, procesbewaking, deadlines en samenwerking. Ik heb geleerd dat (ziekenhuis)processen veel verder gaan dan alleen op afdelingsniveau, en ik heb geleerd hoe ik hier mijn rol in kan spelen.

Ook weet ik nu dat ik als professional, met mijn gaven en kwaliteiten, tot meer in staat ben dan alleen dat waar mijn beroepsopleiding mij voor heeft opgeleid.

In 2016 hebben mijn man en ik een bijbelschool opgericht, Rotsvast Bijbelschool. Dit is een trainingsjaar voor jonge christenen die willen leren wie ze zelf zijn, wat het Koninkrijk van God inhoudt en wat hun plek binnen dat Koninkrijk is. Mijn man is hier fulltime mee bezig, en ik ondersteun waar ik kan. Mijn rol binnen Rotsvast bestaat voornamelijk uit veel regelen ‘achter de schermen’, coachen van studenten en stafleden, het bijhouden van de financiën, af en toe les geven en een ‘moeder’ zijn.

Ook geniet ik erg van de zendingsreizen naar Oeganda, waar we de lokale bevolking trainen, zodat ook zij daar het programma van Rotsvast kunnen toepassen. Ook geef ik daar trainingen op het gebied van gezondheidszorg.

Het werken bij Epic gaf mij inmiddels steeds minder het gevoel dat ik ‘zinvol’ bezig was. Omdat ik toch meer een zorghart heb, dan een ICT-hart, besloot ik weer als verpleegkundige te gaan werken. 

Inmiddels ben ik alweer sinds 2019 opnieuw werkzaam als verpleegkundige. Naast dat ik ‘superuser’ ben voor het elektronisch patientendossier, begeleid ik ook met veel plezier leerling-verpleegkundigen in de rol van leercoach.

Om mezelf te blijven ontwikkelen heb ik in 2021 de post-HBO opleiding International Public Health gedaan. Tijdens deze opleiding heb ik veel geleerd over de gezondheidssituatie in laag- en middeninkomens landen. Maar ook leiderschapsontwikkeling en projectmanagement waren een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Ik word binnen mijn huidige team gewaardeerd vanwege mijn ervaring en rustige aanwezigheid. Ook krijg ik terug van de patiënten dat zij mij erg waarderen als verpleegkundige vanwege mijn deskundigheid en vriendelijke uitstraling.

Vanwege mijn (werk)ervaringen heb ik een aantal kwaliteiten ontwikkeld:

  • Ik ben een goede uitvoerder
  • Ik kan het overzicht bewaren en bewaken
  • Ik heb oog voor detail
  • Ik ben zeer computervaardig
  • Ik kan me goed uitdrukken in het Engels
  • Ik kan anderen aansturen en begeleiden
  • Ik kan goed plannen en organiseren

 

Daarnaast ben ik een vrolijk persoon, en het glas is bij mij altijd halfvol!

 

Item
Price
Qty
Subtotal
Eenmalige bijdrage 
Eenmalige bijdrage aan Rotsvast Bijbelschool van €10Qty 1
10,00 Subtotal: 10,00
1    
10,00
Eenmalige bijdrage 
Eenmalige bijdrage aan Rotsvast Bijbelschool van €25Qty 1
25,00 Subtotal: 25,00
1    
25,00
Eenmalige bijdrage 
Eenmalige bijdrage aan Rotsvast Bijbelschool van €50Qty 1
50,00 Subtotal: 50,00
1    
50,00
Eenmalige bijdrage (eigen bedrag) 
Eenmalige bijdrage aan Rotsvast Bijbelschool met een eigen bedragQty 1
The minimum allowed amount is €5,00
Subtotal: 0,00
1    
0,00
Maandelijkse bijdrage (r) 
Maandelijkse bijdrage aan Rotsvast Bijbelschool van €1010,00 / monthQty 1
10,00 Subtotal: 10,00
1    
10,00
Maandelijkse bijdrage (r) 
Maandelijkse bijdrage voor Rotsvast Bijbelschool van €2525,00 / monthQty 1
25,00 Subtotal: 25,00
1    
25,00
Maandelijkse bijdrage (r) 
Maandelijkse bijdrage aan Rotsvast Bijbelschool van €5050,00 / monthQty 1
50,00 Subtotal: 50,00
1    
50,00
Maandelijkse bijdrage Rotsvast (eigen bedrag) (r) 
Maandelijkse bijdrage aan Rotsvast Bijbelschool met een eigen bedragFree foreverQty 1
The minimum allowed amount is €5,00
Subtotal: 0,00
1    
0,00
Subtotal
0,00
Fee
0,00
Discount
0,00
Total
0,00

NB: Bij een maandelijkse betaling doe je de eerste betaling zelf via Ideal of geef je een machtiging af via automatische SEPA-incasso. De overige betalingen worden dan automatisch afgeschreven rond dezelfde datum.

Selecteer betaalmethode